Mesna dijeta jelovnik po danima

Mesna dijeta jelovnik po danima

Mesna dijeta jelovnik po danima
Mesna dijeta jelovnik po danima

Meso je sjajan izvor proteina, vitamina i ostalih nutrijenata. Medjutim, “Department of Health” predlaže da osobe koje konzumiraju više od 90 grama mesa dnevno, tu brojku smanje na 70 grama, jer neka mesa sadrže zasićene masti koje utiču na povećanje nivoa holesterola u krvi.

Poznato je da proteini stvaraju osećaj sitosti, medjutim ishrana bogata proteinima ne mora da se zasniva isključivo na mesu. Mesni proizvodi mogu da se kompenzuju povrćem bogatim proteinima, kao što je pasulj,sočivo, grašak, gljive…

pogledajte ******* Mesna dijeta


Recepti i jelovnik za Svaki dan (7 dana)
Dan 1
Doručak:  Omlet napravljen sa 3 belanceta, seckanom mešanom paprikom, šakom spanaća
Medju-obrok:  100g piletine (naravno nemojte je pržiti već grilujte ili kuvajte i skinite kožicu), i pola crvene paprike
Ručak:  1 grilovane pileće grudi, mešana sveža salata sa crvenom paprikom, zelena boranija i 1 kašika maslinovog ulja
Medju-obrok:  100 g ćurećih grudi sa ¼ svežeg krastavca
Večera: 100g grilovanih ćurećih grudi sa brokolijem napravljenim na pari
Dan 2
Doručak:  100g pečenih pilećih grudi sa keljom
Medju-obrok: 100g ćurećih grudi sa polovinom zelene paprike
Ručak: prženi bakalar u filetima sa mešanom zelenom salatom, i sa pola supene kašike maslinovog ulja
Medju-obrok: 100g ćurećih grudi sa brokolijem napravljenim na pari
Večera: Odrezak lososa sa seckanom mirodjijom i kuvanim brokolijem
Dan 3
Doručak: 100g dimljenog lososa sa spanaćem
Medju-obrok: 100g pilećih grudi sa polovinom žute paprike
Ručak:  1 grilovane pileće grudi sa sezonskom salatom i jednom polovinom supene kašike maslinovog ulja
Medju-obrok:  100g  ćurećih grudi sa ¼ avokada
Večera:  1 ili 2 šnicle jagnjetine pravljene na žaru, kuvani brokoli i spanać
Dan 4
Doručak: Kajgana (jedno celo jaje i 2 sa belancetom samo), paradajz, boranija
Medju-obrok: 100g ćuretine sa ¼ svežeg krastavca
Ručak:  Pečeni bakalar sa salatom, paradajzom, spanaćem i jednom polovinom supene kašike maslinovog ulja
Medju-obrok: 100g pilećih grudi sa ½ grilovanom tikvicom
Večera:  100g pilećih grudi sa kineskom mešavinom povrća (dodajte ½ supene kašike maslinovog ulja) i zelena salata
Dan 5
Doručak: 200g ćurećih grudi sa ¼ avokada i ¼ svežeg krastavca
Medju-obrok: 2 tvrdo kuvana jaja i pola crvene paprike
Ručak: 150g grilovanih gambora sa zelenom salatom i paradajzom, ½ kašike maslinovog ulja
Medju-obrok: 100g ćurećih grudi sa 5 badema
Večera: 100g pilećih grudi sa kuvanim brokolijem
Dan 6
Doručak: 1 grilovani filer bakalara sa pečenim paprikama i tikvicama
Medju-obrok: 100g piletine sa paradajzom
Ručak: 150g ćuretine sa zelenom salatom, kuvani brokoli i ½ supene kašike maslinovog ulja
Medju-obrok: 100g piletine sa 5 oraha
Večera: 150-200g bifteka  sa barenim brokolijem i boranijom
Dan 7
Doručak:  Omlet napravljen sa 3 belancera, grilovanim paradajzom, kuvanim spanaćem
Medju-obrok: 100g ćuretine sa 5 indijskih oraha
Ručak: 150g pilećih grudi sa šparglom i zelenom salatom
Medju-obrok: 100g ćuretine sa ¼ svežeg krastavca
Večera: Pačije grudi bez kože grilovane i brokoli
izvor.: http://www.najbrzadijeta.com/




0 коментара:

Постави коментар