DIJETA PO KRVNOJ GRUPI 0

DIJETA PO KRVNOJ GRUPI 0

DIJETA PO KRVNOJ GRUPI 0
DIJETA PO KRVNOJ GRUPI 0
Osobe iz krvne grupe O su lovci i treba da najviše jedu meso.

Potrebno je da najviše konzumirate hranu bogatu proteinima,posebno plodovima mora iz dubina okeana kao i algama;meso organski uzgajane živine (piletina i ćuretina), organski uzgajano crveno meso, a naročito digerice i divljači (jelen,zec,fazan, itd.) Pored toga što treba da konzumiraju velike količine svežeg, organski uzgajanog povrća, posebno brokoli, kelj, spanać i i njihove sokove,mogu konzumirati i manje količine svežeg, organski uzgajanog voća i sokove bez šećera.

Trebalo bi da izbegavaju većinu žitarica i proizvode od njih a posebno od pšenice i kukuruza.Takođe bi trebalo da eliminišu iz ishrane pasulj, sočivo, kupus, karfiol, senf i sav zeleniš.

Potrebna je intenzivna fizička aktivnost i vežbanje.

Preporučena ishrana za krvnu grupu O

Nemasna crvena mesa: 4-6 puta / nedeljno za oba pola i decu.
Svie vrste:teletina,piletina,jagnjetina,ćuretina,svinjska kremenadla...(masne delove svinjetine izbegavajte kao i mesne preradjevine sumnjivog kvaliteta)

Riba / Plodovi mora: 3-5 puta / nedeljno.
Plava riba Oslić, Bakalar, Iverak, Haringa,Skuše,Štuka,Pastrmka,Losos,Sardine, Kečiga,Sabljarka, Smuđ,Belicu,Ajkulu,Lignje,oktopoda,Rakove,Školjke...

Živina- 2-3 puta / nedeljno
Svo meso živine (bez kožice)

Jaja:jedno, 3-4 puta / nedeljno
Jaja bi trebalo da budu domaća od živine koja nije hranjena koncentratima.

Mlečne proizvode: sir: do 3 puta / nedeljno
Domaći, kozji, feta, mozzerella i maslac

Masti i ulja: 1 supena kašika, 4-8 puta / nedeljno (veoma aktivni ljudi mogu zahtevati veće količine)
Dodatno maslinovo ulje neograničeno, organski puter i organsko Kokosovo ulje

Orahe i semenke: orasi i semenke: 3-4 puta / nedeljno,
svi orašasti plodovi i bundevine semenke.

Manje pogodna hrana za krvnu grupu 0


Pasulj i mahunarke: 1-2 puta / nedeljno
pasulj,sočivo,grašak.

Žitarice: 2-3 puta / nedeljno
Od pšenice i proizvoda od nje više odgovaraju ječam, heljda, proso,braon pirinač.

Hleb, pogačice i krekeri: Hleb: 1 kriška, 0-2 puta /na dan, pogačice: 0-1 /na dan

Žitarice i testenina: I: 1 šolja, 0:3 puta / nedeljno
Napravljene sa:ječamom, heljdom, raž...

Povrće: 1 šolja 3-5 puta / dan,
Articoka , lišće repe, brokoli, naradže, beli luk, ren, Praziluk,Zelena Salata , crni luk ,tikvice, crvene paprike, spanać, slatki krompir, blitva, repa.

Voće: 1 voćka najviše 3-4 puta / dan
Smokve (Suve ili sveže), šljive i suve šljive. Pored NE listi, ostalo voće u redu za vaše krvne grupe.

Sokovi:
Borovnica, ananas, šargarepa, celer, krastavac i svo povrće
Voda:2 l na dan

Začini:
Rogač, kari, alge, peršun, aleva paprika, so (najbolje morska).

Začini:
Majonez, senf,soja sos.

Biljni čajevi:
Maslačak, piskavica, đumbir, hmelj, lipa, dud, peršun, nana, šipak.



Dozvoljena hrana za krvnu grupu 0 sa kojiom ne treba preterivati


Meso:

Crvena Mesa: Svinjsko ili bilo šta što je od njega.
Živina / Ptice: Guska.
Riba / Plodovi mora: Barracuda,Som,Kavijar,Dimljeni losos.
LJuskari: Školjka.

Mleko i jaja:
Izbegavajte mleko i mlečne proizvode (sladoled, kefir, jogurt, itd) osim sira povremeno.

Masti i ulja:
Repino ulje, Kukuruzno ulje,Ulje pamuka, kikiriki ulje.

Orahe i semenke:
Kikiriki, Pistaći ili mak.

Pasulj i mahunarke:
Pasulj i sočivo.

Hleb, Žitarice
Kukuruz, zob, pšenica ili proizvodi od njih.

Žitarice i testenina:
Kukuruz, pšenica .

Povrće:
Avokado, prokelj, kupus (kineski, crveni, beli), karfiol, kukuruz , plavi patlidžan, pečurke, senf Zeleni, masline, krompir .

Voće:
Kupine, Kokosov orah, dinja,lubenice, pomorandže, jagode ili mandarine.


Začini:
Origano, cimet, skrob, kukuruzni sirup, muškatni oraščić, biber, vanila, sirće (jabukovo sirće,crno vino,
NAPOMENA: Koristite sveže isceđen sok od limuna umesto da sirćeta.

Začini:
Kečap, Krastavac ili začinima.


Pića za izbegavanje:
Kafa , alkoholna pića, soda.


Vežbajte najmanje 30 minuta, najmanje 3 puta svake nedelje. Pokušajte da pronađete više vežbi i fizičkih aktivnosti koje vam se dopadaju, tako da možete da vežbate a da vam ne dosadi što se dešava većini pa posle početnog entuzijazma posle nekoliko nedelja prestaju da vežbaju. Pet do deset minuta šetnje posle svakog obroka je kao 15 do 30 minuta vežbanja za taj dan.

Pravilno disanje
Ljudi prirodno dišu kroz nos i samo nos. Morate naučiti da ne dišete kroz nos a ne usta.Većina odraslih diše vrlo plitko, koristeći samo svoje grudne mišiće.To samo ispunjava srednji i gornji deo pluća.Disanjem kroz nos koristite trbušne mišiće,vazduh ispunjava veći deo vaših pluća i obezbedjuje više kiseonika sa svakim udahom.




0 коментара:

Постави коментар

Архива чланака