Osobe krvne grupe AB su moderni ljudi i za njih je najbolja mešovita umerena ishrana.
Vama će odgovarati hrana sa visokim sadržajem proteina ,posebno plodovi mora i ribe. Mleko i mlečni proizvodi su takodje dobri za vas. Ovi proizvodi bi trebalo da budu od organski uzgajanih životinja.Pored toga, većina žitarica,osim kukuruza i heljde je u redu.I, na kraju, ali ne i najmanje važno, treba da jedete velike količine svežeg, organski uzgajanog povrća, naročito zeleno povrće i njegovee sokove, kao i sveže, organski uzgajano voće, naročito ananas, i sokove od ananasa.
Trebalo bi izbegavati crveno meso,semenke, pasulj i grašak.
Vežbe:
Potrebno je da se naglasi smirivanje,lagane vežbe opuštanja i aktivnosti kao što su meditacija, Tai či, joga. Kombinujte ih sa umerenim fizičkim aktivnostima, kao što su biciklizam i pešačenje.
Jednostavno počnite da redovno koristite najbolju hranu za vas a malo više izbegavajte hranu koja vam ne odgovara i brzo ćete videti poboljšanja u vašem zdravlju.
Najbolja ishrana za krvnu grupu B
Nemasna crvena mesa: 1-3 puta / nedeljno.
Jetretina, jagnjetina (Ovčetina) i zec.
Riba / Plodovi mora: 3-5 puta / nedeljno.
Tunjevina,Bakalar, Oslić,Skuše,Štuka,Lastrmke,Losos,Sardine.
Živina / 0-2 puta / nedeljno.
Ćuretina,piletina bez kožice.
Jaja: Jedno, 3-4 puta / nedeljno
Mleko:200-250 ml, 3-6 puta / nedeljno
Mlečni proizvodi: sir: 3-4 puta / nedeljno,
jogurt 3-4 puta / nedeljno
Masti i ulja: 1 supena kašika, 4-8 puta / nedeljno (veoma aktivni ljudi mogu zahtevati veće količine)
Dodatno maslinovo ulje, organske puter i Kokosovo ulje.
Orahe i semenke: orasi i semenke: 2-5 puta / nedeljno,
Kestenje, kikiriki, orasi, bademi,i pistaći.
Žitarice: 2-3 puta / nedeljno
Proso, zob, pirinač,t, ječam,braon pirinač, pšenica.
Hleb, pogačice i krekeri: Hleb: 1 kriška / dan, pogačice: Jedna / dan
Smeđi pirinač, Esen, Jezekilj, proso, 100% Raž, Raž Vita, klicama pšenice, Vasa, FIN .
Žitarice i testenina: 3-4 puta / nedeljno
Napravljene sa: zob, pirinač , raž, klicama pšenice, ječamom, pšenica Bulgur, durum pšenica.
Povrće: 3-5 puta / dan,
cvekla, lišću repe, brokoli, karfiol, celer, naradže, krastavac, Maslačak, plavi patlidžan, beli luk, kelj, peršun, slatki krompir.
Voće: 1 voće 3-4 puta / dan
Bobice , trešnje, brusnice, smokve (Suve i sveže), grožđe,grejpfrut, kivi, limun, ananas i šljive.
Sokovi: 2-3 puta / dan
Višnje, Brusnica, grožđa, papaja, kupus, šargarepa, celer, jabuka, kajsije, grejpfrut, ananas, krastavac, voda sa limunom i sve ostalo.
Vama će odgovarati hrana sa visokim sadržajem proteina ,posebno plodovi mora i ribe. Mleko i mlečni proizvodi su takodje dobri za vas. Ovi proizvodi bi trebalo da budu od organski uzgajanih životinja.Pored toga, većina žitarica,osim kukuruza i heljde je u redu.I, na kraju, ali ne i najmanje važno, treba da jedete velike količine svežeg, organski uzgajanog povrća, naročito zeleno povrće i njegovee sokove, kao i sveže, organski uzgajano voće, naročito ananas, i sokove od ananasa.
Trebalo bi izbegavati crveno meso,semenke, pasulj i grašak.
Vežbe:
Potrebno je da se naglasi smirivanje,lagane vežbe opuštanja i aktivnosti kao što su meditacija, Tai či, joga. Kombinujte ih sa umerenim fizičkim aktivnostima, kao što su biciklizam i pešačenje.
Jednostavno počnite da redovno koristite najbolju hranu za vas a malo više izbegavajte hranu koja vam ne odgovara i brzo ćete videti poboljšanja u vašem zdravlju.
Najbolja ishrana za krvnu grupu B
Nemasna crvena mesa: 1-3 puta / nedeljno.
Jetretina, jagnjetina (Ovčetina) i zec.
Riba / Plodovi mora: 3-5 puta / nedeljno.
Tunjevina,Bakalar, Oslić,Skuše,Štuka,Lastrmke,Losos,Sardine.
Živina / 0-2 puta / nedeljno.
Ćuretina,piletina bez kožice.
Jaja: Jedno, 3-4 puta / nedeljno
Mleko:200-250 ml, 3-6 puta / nedeljno
Mlečni proizvodi: sir: 3-4 puta / nedeljno,
jogurt 3-4 puta / nedeljno
Masti i ulja: 1 supena kašika, 4-8 puta / nedeljno (veoma aktivni ljudi mogu zahtevati veće količine)
Dodatno maslinovo ulje, organske puter i Kokosovo ulje.
Orahe i semenke: orasi i semenke: 2-5 puta / nedeljno,
Kestenje, kikiriki, orasi, bademi,i pistaći.
Žitarice: 2-3 puta / nedeljno
Proso, zob, pirinač,t, ječam,braon pirinač, pšenica.
Hleb, pogačice i krekeri: Hleb: 1 kriška / dan, pogačice: Jedna / dan
Smeđi pirinač, Esen, Jezekilj, proso, 100% Raž, Raž Vita, klicama pšenice, Vasa, FIN .
Žitarice i testenina: 3-4 puta / nedeljno
Napravljene sa: zob, pirinač , raž, klicama pšenice, ječamom, pšenica Bulgur, durum pšenica.
Povrće: 3-5 puta / dan,
cvekla, lišću repe, brokoli, karfiol, celer, naradže, krastavac, Maslačak, plavi patlidžan, beli luk, kelj, peršun, slatki krompir.
Voće: 1 voće 3-4 puta / dan
Bobice , trešnje, brusnice, smokve (Suve i sveže), grožđe,grejpfrut, kivi, limun, ananas i šljive.
Sokovi: 2-3 puta / dan
Višnje, Brusnica, grožđa, papaja, kupus, šargarepa, celer, jabuka, kajsije, grejpfrut, ananas, krastavac, voda sa limunom i sve ostalo.
0 коментара:
Постави коментар