VOĆNA DIJETA
U novije vreme ljudi sve više žele da smršaju ne samo iz estetskih razloga već i zbog poboljšanje opšteg fizičkog i zdravstvenog stanja.Dijeta i vežbe jedan su od najboljih načina da izgubite težinu.
Pre početka voćne dijete veoma je važno da znate da treba da unosite određeni nivo kalorija u cilju održavanja dobrog zdravstvenog stanja.Broj kalorija potrebnih po osobi će se razlikovati od jedne osobe do druge, jer sve zavisi od vaših redovnih dnevnih aktivnosti, posla i vašeg načina života.
Voćnu dijetu možete praktikovati 7 do 10 dana a onda nastaviti jedan dan u nedelji, kako bi ste očuvali težinu i napunili organizam neophodnim,vitaminima,mineralima,vlaknima i poboljšali probavu što će značajno pomoći u održanju zdrave težine.
U prva 3 do 4 dana veoma često se javljaju umor, glavobolja, obložen jezik, zadah iz usta, vrtoglavica,depresija, bolovi , ali ne brinite ovo su bezopasni simptomi i reakcija organizma na veliku promenu u načinu ishrane a ponajviše na značajno smanjenje unosa kalorija.
Mnogi ljudi prekidaju voćnu dijetu zbog ovih simptoma i stalnog osećanja gladi.Ali treba biti uporan i izboriti se s tim pre svega sa osećanjem gladi.Možda je dovoljno samo pomisliti da dok osećate glad,vaš organizam mora da posegne za kalorijama iz masnih rezervi a to je ono što zapravo želite i što će dovesti do mršavljenja.
Vocna dijeta
Bez obzira koliku glad osećate ne jedite ako nije prošlo bar dva sata od prethodnog obroka.Znači možete jesti na dva sata.
Za vreme jednog obroka jedite samo jednu vrstu voća.
Treba konzumirati voće a ne piti voćne sokove.
Doručak: voće, dvopek ili integralni hleb, kafa bez šećera
Ručak: voće,tvrdo kuvano jaje, 1 jogurt
Večera: dva paradajza,dva jaja, krastavac,parče integralnog hleba.
drugi dan
Doručak: voće, dvopek, kafa
Ručak: voće, kuvano jaje, 1 kiselo mleko, 2 dvopeka
Večera: 125 grama kuvane junetine, 1 paradajz, voće, 1 dvopek
treći dan
Doručak: voće, dvopek, kafa bez šečera
Ručak: voće,jogurt,dva krastavca
Večera:200 grama junetine, voće.
četvrti dan
Doručak: voće, dvopek, kafa bez šećera
Ručak: 150 grama sira, 1 paradajz,parče integralnog hleba
Večera:200 grama junetine, voće,parče integralnog hleba
peti dan
Doručak: voće, dvopek, kafa bez šečera
Ručak: 200 grama kuvane junetine, 1 paradajz, 1 dvopek
Večera: pola kila kuvanog povrća,jedno kuvano jaje,jedan paradajz.
Ceo jelovnik ponoviti još jednom ako ima potrebe
0 коментара:
Постави коментар